Cimbria løb med den lokale arbejdsmiljøpris og 20.000 kr.

Det blev Cimbria Manufacturing A/S, der løb med årets lokale arbejdsmiljøpris fra Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. Det blev afsløret på centrets årlige arbejdsmiljødag, som i år var digital.

’Vi havde fire gode kandidater til arbejdsmiljøprisen’, begynder Thomas Rosenkrands, der er direktør hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. ’Det var derfor ikke noget let valg. I sidste endte blev Cimbria udvalgt på grund af deres gennemgribende og vedvarende arbejde for et sikkert og sundt arbejdsmiljø’.

Han oplyser videre, at virksomhedsprisen er på i alt 20.000 kroner, og at der også blev uddelt en individuel pris på 5.000 kroner. Den individuelle pris tilfaldt Tommy Andersen for hans store indsats hos DFI Geisler. Også for den individuelle pris var der konkurrence om æren og pengene, omend der her blot var to kandidater.

De nominerede til årets virksomhedspris var: Idealcombi og Cimbria i Thy, DFI Geisler på Mors og Skovbakkehjemmet i Skive. De nominerede til den individuelle pris var: Tommy Andersen fra DFI Geisler og Hanne Fuglsang fra Plejecenter Gammelgaard.

 

Begrundelser for nomineringen:

Det er Arbejdsmiljøcenter Midt-Vests ejer (fonden), der står bag oprettelsen af den lokale arbejdsmiljøpris.

Indstillingerne til prisen er indsendt direkte til Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. Alle har kunnet indstille kandidater.

Begrundelser for indstillingerne følger herunder.

 

VIRKSOMHEDSPRISEN:

Idealcombi

Indstilling (forkortet): Virksomheden har haft rigtig meget fokus på arbejdsmiljø de sidste otte år, hvilket den fortjener anerkendelse for. Indsatsen for et bedre arbejdsmiljø startede i 2013 og har blandt andet handlet om LEAN, træning af alle ansatte og udvikling af nye procedurer.

Indstillingen er vedlagt en nærmere beskrivelse af den rejse virksomheden har været på siden 2013 og de forskellige tiltag, der ligger til grund for indstillingen.

Indstilles af Betina Bang, miljø- og arbejdsmiljøansvarlig hos Idealcombi.

 

Cimbria Manufactoring A/S:

Indstilling (forkortet): Hos Cimbria Manufacturing A/S ønsker man at skabe en sund og miljøbevidst arbejdsplads. Sikkerhed og sundhedsfremme er vigtige elementer i virksomhedskulturen. Den løbende forbedringsproces sikrer et blivende højt niveau for arbejdsmiljø. Forretningsværdierne omfatter en forpligtelse til at beskytte miljøet mod skadelige påvirkninger, bevare naturressourcer og fremme miljøbevidsthed.

Der arbejdes med CSR (Corporate Social Responsibility), hvilket omfatter samfundsansvar, social ansvarlighed og bæredygtighed, som er beskrevet i miljøpolitikken. Miljøpolitikken er tæt knyttet til arbejdsmiljøpolitikken.

Cimbria Manufacturing A/S har endvidere gennemført certificering i såvel arbejdsmiljøledelse som kvalitetsledelse.

Indstillingen er vedlagt en nærmere beskrivelse af de forskellige tiltag.

Indstilles af Michael Lund, QHS&E Manager hos Cimbria.

 

DFI Geisler

Indstilling (forkortet): Virksomheden har flyttet sig rigtig meget på den arbejdsmiljømæssige front i løbet af de sidste par år. Pr. 1/1-2019 oprettede DFI Geisler A/S en ny stilling til at varetage ansvaret for hele arbejdsmiljøområdet. Formålet har været at skabe en kultur, hvor åbenhed og forebyggende handlinger i hele organisationen skal være en hel naturlig del af hverdagen på virksomheden, og have konstant fokus på medarbejdernes sikkerhed og trivsel.

Denne rejse er stort set lykkedes på alle fronter, og de enkelte medarbejdere er efterhånden blevet rigtig skarpe på at tænke i forebyggende tiltag, så man sikrer en skøn hverdag på vores arbejdsplads.

Indstilles af Tommy Andersen, arbejdsmiljøansvarlig hos DFI Geisler A/S.

 

Skovbakkehjemmet (Skive Kommune):

Indstilling (forkortet): På arbejdspladsen har man forflytningvejleder, som viser, hvordan ansatte skal forflytte borgerne, så arbejdsskader undgås. Herudover er man som ansat tilknyttet sundhedsordning igennem Skive Kommune. Dette giver blandt andet adgang til fysioterapi og psykologer. Herudover er der fokus på forebyggelse af stress og på at styrke sammenholdet og herigennem passe på hinanden og fremme en god tilbagevenden for den kollega, som måtte blive ramt af sygdom.

Indstilles af Pia Jensen, social- og sundhedshjælper, vejleder for elever samt arbejdsmiljørepræsentant på Skovbakkehjemmet.

 

DEN INDIVIDUELLE PRIS

 

Hanne Fuglsang fra Plejecenter Gammelgaard (Skive Kommune):

Indstilling (forkortet): Hanne Fuglsang beskrives som en rolig, hjælpsom imødekommende og faglig dygtig sygeplejerske. Hanne er med til at løfte arbejdsmiljøet, hvor der er fokus på den enkelte kollega og på de opgaver man sammen skal løfte i dagligdagen.

Hanne Fuglsang har desuden ydet en særlig indsats for et sikkert og sundt arbejdsmiljø under COVID-19.

Indstilles af personalet i klynge 1 & 3 på Plejecenter Gammelgaard: Lotte, Else, Christina og Emina

 

Tommy Andersen fra DFI Geisler A/S:

Indstilling: Tommy blev i 2019 ansat i en nyoprettet stilling med ansvar for arbejdsmiljø. Han skulle understøtte en allerede igangsat kulturændring, hvor fokus på arbejdsmiljø er en naturlig del af vores hverdag og beslutningsgrundlag. Tommy har med sit vedholdende fokus bevist, at en proaktiv og systematisk tilgang til arbejdsmiljø kan påvirke udviklingen i den rigtige retning. Dette har resulteret i en positiv trend på antallet af arbejdsulykker, sygefravær og bundlinjen.

Indstilles af produktionschef hos DFI Geisler A/S, Jesper Thorsø Yde Sørensen.