PRESSEMEDDELELSE: Øget fokus på psykisk arbejdsmiljø

På baggrund af en politisk aftale på Christiansborg i 2019 er der nu for første gang vedtaget en bekendtgørelse, der handler om det psykiske arbejdsmiljø. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. november i år, og hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest på Mors er man allerede i gang med vejledning.

’Det vigtigste nye er, at reglerne for det psykiske arbejdsmiljø samles et sted’, begynder Thomas Rosenkrands, der er direktør hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. ’Det har været et ønske fra flere parter, at reglerne blev samlet, og derfor er der mange, der er glade for den melding Beskæftigelsesministeriet og Arbejdstilsynet kom med i går om den nye bekendtgørelse’.

Han forklarer videre, at reglerne ikke er ændret, men blot præciseret, så det er lettere at skabe sig et overblik.

Hos arbejdsmiljøcenter Midt-Vest har man allerede vejledt de første virksomheder i den nye bekendtgørelse. Samtidig er man klar med flere vejledningsforløb, hvor deltagerne på halvanden time får et godt overblik over reglerne.

’I disse COVID-19 tider er der måde med, hvor mange vi kan være i vores eget kursuslokale. Derfor kører vi kun med små hold eller tager ud på den enkelte arbejdsplads’, oplyser Thomas Rosenkrands afslutningsvist.

Fototekst: Thomas Rosenkrands fra Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest vejleder i den nye bekendtgørelse. Foto: Bertel Bolt.