Sikkerhedsrundering

Sikkerhedsrundering eller arbejdsmiljøgennemgang på alle typer af arbejdspladser kan være en rigtig god investering, da det giver mulighed for, at arbejdsmiljøorganisationen, AMO opdager eventuelle sikkerhedsmæssige mangler, der kan blive rettet op på, INDEN der sker en utilsigtet hændelse, eller inden nogen kommer til skade.

Beslutter du dig for at gå en tur rundt på byggepladsen eller i virksomheden, OG vælger du at have fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø, ser du måske noget andet, end du plejer. Vælger du oveni købet at have en arbejdsmiljørådgiver med, får du ved samme lejlighed nyttig og brugbar viden om sikkerhedsniveauet i forhold til arbejdsmiljøloven OG masser af forslag og ideer til, hvad du kan ændre for at forbedre sikkerhedsniveauet.

Det kan ligeledes være med til at ”give ro i maven” at få konstateret, at I har godt styr på sikkerheden, så det bedste grundlag for et godt og sikkert arbejdsmiljø er til stede.

Motiverne til at gennemføre sikkerhedsrundering kan være mange – hvad er dit motiv?

Sikkerhedsrundering kan være et vigtigt element i at forebygge ulykker (se ulykkesforebyggelse), når der skal følges op på nye initiativer og som forberedelse til jeres næste sikkerhedsmøde/arbejdsmiljømøde.

Få en arbejdsmiljørådgiver med på rundgangen

Få faglig sparring på sikkerhedsrundering og direkte adgang til gode argumenter til at påpege vigtigheden af, at ledere og ansatte tager sikkerhed og arbejdsmiljø alvorligt.

Pjece + eksempel på sikkerhedsrunderinger fra bfa-i.dk