BELYSNING

 

God belysning lægger vi ikke umiddelbart mærke til. Dårlig belysning forringer vores synsindtryk, men vi mærker ofte ikke, hvad det er i belysningen, der er dårlig. Vi kan opleve at blive trætte, få hovedpine, sviende øjne eller have svært ved at koncentrere os.

Der findes masser af lyskilder og flotte lamper, men se dig godt for og søg råd, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge. Ved nybyggeri og renovering er det oplagt at overveje belysning.

Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest kan undersøge og bedømme belysningen på jeres arbejdsplads. Lysest styrke, luminans og kontrastforhold samt farveegenskaber kan måles direkte på arbejdspladsen. Målinger står ikke alene; det vurderes i forhold til lokalets indretning, placering af vinduer, arbejdsopgaver, pladsforhold, placering af lamper og ikke mindst jeres ønsker i forhold til belysningen.


Ser du "lyset", så kan det være fordi, det generer. Vores behov for lys er individuelt, men lovgivningen stiller visse minimumskrav. Den gode løsning forener de to. Overvej om du har brug for hjælp.