Arbejdspladsindretning

Arbejdspladsindretning: Kender du det? Du tager dig til nakken, fordi du er lidt øm, du krummer og strækker ryggen lidt, fordi det strammer, skulderen gør ondt, benene føles tunge, og du gnider lidt i øjnene for at tage trætheden lidt væk? Hvornår har du sidst fået tjekket din arbejdsplads på kontoret?

God trivsel kan ses på bundlinjen – det gælder også den fysiske trivsel!

Mange gange har vi hørt de overraskede udtryk: ”Var det alt, der skulle til? Jamen, det føles jo helt fantastisk!” Udsagnene kommer fra medarbejdere på kontorer, der har modtaget en ergonomisk kontorgennemgang. Borde, stole, lamper og pc-udstyr har rigtig mange indstillingsmuligheder, og det kan være lidt af en opgave at overskue dem alle og samtidig få dem til at fungere i en helhed – mange giver derfor op over for opgaven. Generne kommer ofte først efter længere tid med en dårlig indretning.

Storrumskontorer

Livet i storrumskontorer kan være fantastisk eller et mareridt! Det afhænger af øjnene, der ser, og mange andre ting. Gøres forarbejdet grundigt og ordentligt, er der store chancer for, at det bliver en succes.

Der hvor det går galt, hører vi udsagn som: ”Det støjer”, ”De andre taler alt for højt, og jeg kan ikke koncentrere mig”, ”Der er frygtelig koldt, men de andre vil ikke have det varmere”, ”Der er en underlig luft herinde, og vi er flere, der døjer med hovedpine og øjne, der klør”.

Arbejdspladsindretning: Listen over forhold, der har indflydelse på tilstanden er alenlang og svær at gennemskue. Det kan være alt fra en uhensigtsmæssig indretning til, at der rent faktisk er problemer i indeklimaet. Det er et kendt problem, at man ofte ukritisk sætter medarbejdere sammen, som har meget forskellige opgavetyper – helt klassisk har der altid været grobund for ”skærmydsler”, hvis man placerer sælgeren tæt på bogholderen eller andre, der har brug for ro til arbejdet. Begges opgaver er lige vigtige for virksomhedens drift. Opgaven er, at få personer, lokaler og opgaver m.m. til at fungere i en helhed.

Det er så lidt, der skal til!

Ja, men det er meget forskelligt, hvordan vi hver især skal have indrettet kontorarbejdspladsen – der skal tages hensyn til lige netop den opgave, du varetager.

Er der interesse for at for at få gennemgået, hjemmearbejdspladsen, kontorarbejdspladsen eller en drøftelse af storrumskontoret?